Alphatrack en Logic Studio 9, het werkt!

Alphatrack

De Alphatrack werkt nu niet alleen in Protools, maar ook in Logic Studio 9. Na veel speurwerk, zuchten en ja, soms ook wanhoop, is het dan toch zover.  Ik heb de Alphatrack aan de praat gekregen, nu ook in Logic! Ik ben zo blij als een kind dat een verloren stuk speelgoed terug vond.

 

 

 

 

 

Volume
Het enige wat ik eigenlijk in eerste instantie van de Alphatrack wilde gebruiken, was de volumefader. Dus het opnemen van volume- en misschien hier en daar wat panningparameters in de audiomix. Er is echter meer, veel meer mogelijk met de AT.

Het probleem / de oplossing?
Wel, echt helemaal precies weet ik dat nog niet, om eerlijk te zijn. In al mijn pogingen om de AT aan het werk te krijgen had ik kennelijk meerdere definities in Logic toegevoegd voor de AT. Deze nu allemaal verwijderd, tot ik er 1 overhield. Daarna eens gaan stoeien met de instellingen in de (Logic) setup voor controllers.

Daarover nu ook interessante info gevonden :

Eén vinkje, slechts…
Slechts 1 vinkje in Logic instellingen maakte mij het leven zuur: ‘Automatische installatie’. Een blunder van de makers van Logic, als je het mij vraagt. Het lijkt nl. één van die vinkjes te zijn die je nooit uit moet willen zetten, omdat het garantie betekent voor herkenningsproblemen. Het vinkje bepaalt kennelijk of Logic al of niet het gekoppelde externe controllerapparaat herkent.

En dat is iets wat je echt nooit uit moet willen zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com