Amsterdam, Nederlands in het klein

Gisteravond mijn vrouw opgehaald in Amsterdam, binnenstad.

Dit was de laatste keer. In Amsterdam ben je gewoon beter af met openbaar vervoer. Vorige week zelfs met de motor ook al een half uur stilgestaan in Amsterdam. Zo rond 22.30 vanaf de Prinsengracht totaan Regulier Dwars was ik langer dan een half uur onderweg. Nou ja… onderweg….. stond ik stil, moet ik zeggen. Wat een ellende. En dan komt een touringcar even rechts langs de file en drukt zich er gewoon tussen. Ik ben groot en jij bent klein.

Straten liggen open, fietsen en motoren vliegen je aan alle kanten voorbij en voetgangers doen echt helemaal zomaar wat in Amsterdam. Met ware doodsverachting werpen ze zich voor je auto, net op het moment dat jij eindelijk een volle meter verder kunt rijden, steken achteloos de hand op in de zekerheid dat jij wel weer even stopt… Wat een respectloos gedrag! En nu zie je onze nationale cameraburgerwachten nergens. Hun werkgebied is op stille weggetjes waar jij alleen staat tegenover 3 mannen. In de binnenstad zouden zij worden gelyncht.

Het begint me te benauwen. Onze verhufterende maatschappij, het enge denken, de politionele onderdrukking waar wij zonder het te zien steeds meer slachtoffer van worden, en de afpersing door onze regering in de vorm van fantasierijke boetes en belastingen voor astronomische bedragen.

Ik voel de neiging om te vluchten, de wereld te gaan verkennen, mijn verblijfplaats elders te gaan zoeken. Voel me hier niet meer thuis.

:bingung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com