Blik op de weg verdwijnt – hoera!

logoblikopdeweg

Na 21 jaar vuige winstmakerij over de ruggen van goede Nederlanders die kleine foutjes maken, houdt het op. Godlof! Althans voor Leo de Haas, die zelf ooit vol trots bekend maakte dat hij 280km op de openbare weg reed. Want die andere te kort uitgevallen trol van ‘Wegmisbruikers’ gaat gewoon door met Camerawreedheid en mediamisbruik.

Deze programma’s zijn schandpaalprogramma’s. De objectiviteit voorbij. Een smet op onze door de geschiedenis heen zo moeizaam verworven rechtsspraak. Burgerwachtmethodiek. Hoor en wederhoor is volslagen belachelijk geworden. Er wordt winst gemaakt over de ruggen van eerzame burgers die soms voor de kleinste foutjes echt over de top zwaar gestraft worden. Als je tegen je wil in zo’n programma komt, ben je immers per definitie hufter voor de rest van de wereld? Ook goede mensen kunnen fouten maken. Het wereldwijd en voorgoed publiceren van menselijke foutjes is een misdaad tegen de rechten van de mens.

Deze straf staat in geen verhouding meer tot het vergrijp. En al helemaal niet als er ook nog eens een boete bij komt van over de 300 euro. Zijn ze nou echt helemaal uit de pispot gaan drinken in Den Haag??

En daarbij: om wat voor fouten gaat het? De onbenulligste feitjes worden op deze manier extreem zwaar en ver, heel ver buiten proporties gestrafd. En ook tot in lengte van dagen; het regent gemiste uitzendingen op het web. De ‘hufters’, zij kunnen soms ook vrijwilliger of een andere heilige zijn. Maar hun blazoen is echter voor het leven besmet, ongeacht hoeveel goed zij nog gaan doen of reeds gedaan hadden. Een wrede straf voor het overschrijden van een streep verf op de straat. Of door rood rijden. Of kwaad worden op een agent, die een val voor je zet en je vervolgens geniepig aanpakt op een misselijkmakend belerende manier, die de eerste de beste NSB-er uit een oorlogsboek jaloers zou maken. Ik spreek helaas uit ervaring.

Deze riooljournalisten zorgen ervoor dat iemands leven ingrijpend wordt veranderd. En niet ten positieve! Onomkeerbaar veranderd, that is. Mensen worden beschadigd en de rioolratten verdienen eraan. Wat zij werkelijk verdienen, is pek en veren! Lijfstraffen voor dit lage soort crapuul!

Dit te schande zetten van belastingbetalende medemensen is echt te gek voor woorden in een democratische rechtsstaat. Een grove misstand. Deze programma’s zijn een schandalige inbreuk op de rechten van de mens op zich en moeten van de buis, hoe eerder hoe beter.

Gek eigenlijk…. ik heb mensen als Holleeder of Badr nog nooit in dat soort programma’s gezien met een waasje over hun neusje….

Ik neem er een wijntje op.

:ngacir2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com