De bultrug

Hier een reactie op Facebook van iemand (vermoedelijk Henk Schlamilch) die verwoordde hoe ik – en met mij vele mede-Nederlanders – erover denk.


Wat ik aan het doen ben?

Ik maak mij verschrikkelijk woest om de manier waarop instanties NIET de mogelijkheid weten om een Bultrug van 10 meter lang, die op het strand van Texel is aangespoeld. Ik zag de tranen in de ogen van dit reusachtige dier. Er werd gisteren zelf gedacht om dit goede dier uit zijn lijden te verlossen, door middel van een granaat in de mond van dit dier te laten afgaan. Waar zijn wij mee bezig?????

Wij zijn een klein kikkerlandje waar ooit eens een gouden eeuw is geweest. Wij hebben wereldzeeën bevaren en landen ontdekt. 
Wij hebben een bedrijf(Smit-tak) die gigantische objecten kan verplaatsen van A naar B. Er worden zelfs complete huizen(Boerderij van een bekende weervrouw) op trailers verplaatst waarbij zelfs de natuur voor moest wijken. Er wordt een hoge mast teruggeplaatst met helikopters, omdat we anders geen t.v. meer kunnen zien. En ga zo maar door.
Hey. 2e kamer? Waar blijven jullie nou? Partij van de Dieren? Jullie hoor ik niet!!!
Zitten jullie weer lekker achter een glas wijn met een toastje met vis te verorberen en maar nieuwe wetten te bedenken? Kom uit die luie groene stoel. Trek je laarzen aan en je zuidwester en help dit dier, waar zo’n ophef over is. Trek die beurs open en benader de gigant bedrijven die WEL de mogelijkheid hebben om dit dier uit zijn benarde positie te bevrijden.
Draai de situatie eens om. Uw kind ligt in zo’n situatie “WAT DOE JE??????”.
Deel dit bericht en breng het naar buiten en hopelijk wordt er iets aan gedaan.
ZO. DIT MOEST IK EVEN KWIJT.

Overigens is een walvis een zoogdier, net als u en ik.
Het zijn ook hoogst intelligente wezens, net als u en ik, en de mensen die verondersteld worden dat te zijn en het dier ‘humaan’ uit zijn lijden wilden verlossen middels een granaat in de mond.

Ik schaam mij weer eens dat ik Nederlander ben.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com