Gek op je gehoor? Stimuleer het!

GinkoBiloba0
Stimuleert doorbloeding gehoororganen

Hier mijn persoonlijke belevingen omtrent perikelen met mijn gehoor.

GINKGO BILOBA

Toen ik 4,5 jaar geleden een ‘storing’ opliep in mijn gehoor, schrok ik enorm. Het rechteroor was bij tijd en wijle geheel ‘uitgeschakeld’. Het behoeft geen betoog: als muzikant en studio-engineer zit je daar niet op te wachten. Twee KNO’s konden mij niet verder helpen dan testen. De laatste sprak, mij weinig hoop gevend:  “….dit duidt op Ménière, mijnheer Tuyp.” Ook tinnitus kwam er nog eens lichtjes overheen; in de stilte van de slaapkamer hoorde ik een zachte zoemtoon, die evenwel constant aanhield en iemand die misschien wat minder stevig in de schoenen staat, gek zou maken. Omdat ik iemand ben die bij fysiek ongemak en klaarblijkelijke onmacht van onze reguliere medicijnmannen net zo makkelijk het reguliere geneeskundige pad verlaat en doorzoekt in het niet al te alternatieve, kwam ik uit bij een mesologe, die mij later bekende er toch wel wat onzeker tegenover te hebben gestaan. Ik heb mijn gehoor alweer 3,5 jaar terug en, geloof het of niet: beter dan daarvoor. Ik geniet meer van mijn prachtige audioset in de huiskamer, klassieke muziek. De negativo’s en ratio-lovers onder ons zullen nu zeggen: subjectief luisteren. Awel, ge moogt denken wat ge wilt, nietwaar? Een vraag dringt zich op: was het precies hetzelfde afgelopen als ik niets had ondernomen?

Wat heeft mij van mijn tinnitus afgeholpen en mijn gehoor verbeterd?

Mentale acceptatie (stressvermindering) en Ginkgo Biloba. Dit laatste heb ik mij pas recentelijk gerealiseerd doordat een deskundige in kruiden en voedingsmiddelen per ongeluk een uitspraak deed: “Ginko Biloba stimuleert doorbloeding van m.n. je gehoororganen…” Bij mij viel op dat moment een kwartje zo groot als een sporthal. Prettig bijkomend effect – dat niet voor iedereen hoeft te gelden: ik ben minder moe als ik zo af en toe een Ginkootje nuttig…

Ginkgo Biloba is een natuurlijk product en wordt door Big Pharma niet geadviseerd omdat er op natuurlijke producten geen patent kan worden gelegd. Lees: kan niet aan verdiend worden, dus verketterd door RIVM. Want alles wat uit de natuur afkomstig is en zij niet gemaakt hebben, daar zijn ze tegen. Reden temeer om het te gebruiken, zeg ik altijd maar. We eten immers al genoeg vergif.

UPDATE

Wat het gehoor voor mij ook verbeterde: zo af en toe een glas yoghurt met een flinke schep honing en een theelepel kaneel. Leuke bijkomstigheid: het oorsmeer blijft zacht en is dus makkelijker te verwijderen.

Wat mij ook hielp, iets dat ik vond in mijn naspeuringen naar de ziekte van Ménière: veel water drinken. In Rusland behandeling nummer 1..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com