Gmail spellingcontrole uitzetten

logo chrome_klein logo gmail_kleinIk had de ‘nieuwe opmaak’ van emailberichten uitgezet in Gmail. Nu een nieuw probleem: spellingcontrole niet uit te krijgen. Wat ik ook probeerde, die vervelende rode golfjes onder mijn emailtekst kreeg ik niet weg.

De Gmail help verwees me naar de browser (in mijn geval Chrome), die weer naar Gmail Help. Het bekende kastje en de muur, dus.

Probleembeschrijving

 • Gmail kent geen instellingen voor automatische spellingcontrole, laat dit aan de browser over
 • Het misleidende linkje Spelling Controleren (naast het pijltje Taalinstellingen bij intikken nieuwe mail) wijzigt niets aan de instellingen
 • In de (geavanceerde) instellingen van Chrome stond het vinkje Spellingcontrole inschakelen uit. Toch bleef de spellingcontrole aan.

Waar zit het probleem?
De oplossing voor de hardnekkige spellingcontrole lag deze keer in de Instellingen van Google Chrome (browser dus).

De oplossing
In Google Chrome: Instellingen > Geavanceerde instellingen > Talen > knop Taalinstellingen. Het vinkje Spellingcontrole inschakelen eerst aan, daarna weer uit gezet.

Happy-Grin

20160428_0919_chrome Taalinstellingen

9 gedachten over “Gmail spellingcontrole uitzetten”

 1. provider gmail. browser internetexplorer. deze rode golfjes krijg ik niet weg en de muis om te corrigeren werkt niet en reageert daar niet op. dus de fout kan niet hersteld worden. ( ik klikt te voren op het programma OPSTELLEN. )
  wie weet daar antwoordt op.
  Vr Gr. LEO

 2. Zeker niet voor niets geschreven! Ook van mij een dikke merci, want die rode golfjes stoorden mij ook enorm en had ook al van alles geprobeerd zonder resultaat. Bedankt!

 3. Inderdaad geweldig! Ik had ook van alles geprobeerd en googlede te langen leste maar “uitzetten van spellingscontrole in gmail”en vond je antwoord.
  Ook ik had alles geprobeerd en werd er behoorlijk gestoord van.
  Veel dank dus voor je heldere antwoord!

 4. Ik had last van het zelfde ergerlijke verschijnsel, maar waar ik ook zocht en aan/uitvinkte, het lukte niet. Dankzij jouw advies ben iik eindelijk van die rooie kringeltjes af.
  Zeer bedankt, PeterK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com