Goed gereedschap – aanschaf navigatiefietskaarten, hogedrukfietspomp, motor, bestelwagen, keyboard

Goed gereedschap is het halve werk.
Omdat enkele spullen door mij echt wel tot op de draad op waren gebruikt, zag ik me gedwongen wat zaken te vernieuwen.
Ik heb persoonlijk na bijna 50 levensjaren nog altijd moeite met onze consumptiemaatschappij, waarin spullen in soms bijna nieuwstaat worden afgedankt omdat ze zijn afgeschreven. Begrijp me goed: ik werk graag met de beste, nieuwste spullen, maar vind het vervelend om spullen die nog goed functioneren en betrouwbaar zijn gebleken, af te danken.

Tweede reden waarom ik niet zo vaak spullen vervang: er gaat zoveel tijd in zitten…

Hoe dan ook, ik zag mij nu toch echt gedwongen een aantal zaken te vervangen.

Economie moet draaien…
Voor de vakantie nog even werk gemaakt van een aantal al dan niet gedwongen aanschaffingen. De volgende zaken zijn gescoord als vervanging:

 • Fietskaarten – gratis navigatie (juni 2012 – velomap.org)
  Voor mijn Garmin navigatie apparaatje voor fietsen/wandelen moet ik kaarten kopen. Omdat het op de Garmin website niet lukte om betaalde fietskaart voor navigatie (90 euro) te downloaden, zag ik me genoodzaakt open source (gratis) fietskaarten te gebruiken. Lees meer hierover in het bericht van 2 juli 2012, getiteld “Fietsnavigatie Garmin”
 • Hogedruk fietspomp Joe Blow (juni 2012 – Futurumshop)
  Een fantastisch apparaat dat moeiteloos je racefietsbandjes naar 8 bar brengt!
 • Renault Trafic (autobedrijf Jonk & Sier Volendam)
  Bouwjaar 2005 – 141.000 km op de teller.
  Mijn ouwe trouwe VW Transporter T4 kon het niet meer trekken. Voldeed niet meer aan de hoge eisen van de Nederlandse wetgevingen. Die gaat naar Libië, ofzo. Na een emotioneel afscheid heb ik mijn geliefde VW T4 vervangen voor een Renault Trafic bij de firma Jonk & Sier te Volendam. Heeft zich op de eerste vakantierit naar de Dordogne werkelijk subliem gedragen. Als ie dit kan volhouden: een toppertje…
 • Motorfiets Honda ST1300 Pan European (juni 2012, Keri Motoren)
  Bouwjaar 2002, 32.500 km op de teller.
  Mijn eveneens ouwe trouwe ST1100 Pan European – mijn meest geliefde motorfiets, voor woon-/werkverkeer en vakanties – was slechts 4 maanden geleden geheel gereviseerd. Weinig konden we toen vermoeden dat we op een mooie zaterdag in juni zouden constateren dat beide dempers en de frame achterbrug doorgerot waren… Een flinke investering, dus weer. Dat was het keerpunt. Ik ben die middag gelijk doorgereden naar Keri Motoren in Volendam en ziet: deze had toevallig een prima fietsje voor mij staan. Afgelopen vrijdag – pal vóór vakantieweekje Dordogne – nog even proefgereden met vriend Henk Kwakman (Morning) en meteen de knoop doorgehakt. De motorfiets staat al op mijn naam, verzekerd, betaald en wel, en wordt zaterdag door vriend Peter opgehaald.
 • Yamaha keyboard Tyros 4 (april 2012, Correct Rotterdam)
  Mijn oudste en trouwste keyboard Ketron X1 is toe aan een welverdiend pensioen. Heeft samen met mij keihard gewerkt in pianobars, grote zalen, café’s en buurttenten. De nieuwe keyboards van Ketron vallen tegen. De Audya had ik eerst gekocht en na enkele maanden weer doorverkocht met een slechte vermelding aan het adres van dealer Muziekhuis Dera – is een duur en onbetrouwbaar adres gebleken! Daarom maar eens uitgekeken naar een Tyros 4 van Yamaha. Had ik al eerder gehoord, maar was toen nog onbereikbaar duur (iets van 5.000 euro). Nu heb ik hem kunnen ‘scoren’ voor nog geen 4.000,00 euro. Valt niet tegen! De nieuwe Tyros 4 lijkt werkelijk alle goede dingen van alle merken in zich verzameld te hebben. Een geweldig instrument!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com