Google+ discrimineert mijn naam

Door vrienden werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan Google+.
Ook vond ik een Youtubefilmpje van een Amerikaan die ik graag wilde benaderen voor het stellen van een expertisevraag. Dus: de stoute schoenen aan en ik op het Google+ pad.
En wat ik nooit verwacht had: ik werd geweigerd. En wat ik al helemáál nooit verwacht had: omwille van mijn naam! Ik heb mijn website adres opgegeven, ter verificatie van het feit dat ik echt besta, maar dit bleek niet voldoende. Ik moet kennelijk mijn paspoort trekken om op zo’n freaking forumpie mijn virtuele voeten te mogen zetten! Ongehoord!

De discriminatie door Google+
Nu bestaat mijn voornaam toevallig uit de eerste twee letters van het alfabet: Ab.
Sorry, ik kan er ook niks aan doen. Reeds bijna 50 jaar loop ik op deze aardkloot rond met die (voor velen herkenbare) naam en met mij nog vele mede-Nederlanders.

Maar voor Google+ zijn wij “Ab-en” tot een niet-bestaande soort geworden. Wij voldoen niet aan het naamsbeleid van Google+, zijn kennelijk onrein en moeten dus geweerd worden. De mail die ik ontving, komt ook nog eens van een no-reply adres. Dus je bent ook nog per direct een afgedane zaak, niet eens waardig een antwoord te mogen geven. Wat wij en onze ouders fout gedaan hebben, weten wij niet. Wij zullen zonder de goedkeuring van Google+ verder door het leven moeten zien te komen.

Mag ik hier spreken van regelrechte discriminatie?

Gelukkig kan ik leven zonder Google+.
Sterker nog: al betaalden zij mij nu met goud, ik zou het niet meer willen.

Met onvriendelijke groeten aan Google+ !!


 

Hallo,

We hebben je verzoek bestudeerd en vastgesteld dat je naam niet in overeenstemming is met het namenbeleid van Google+.

We willen gebruikers in staat stellen elkaar te vinden via de naam waaronder ze bekend zijn bij hun vrienden, familie en collega’s. Voor de meeste mensen is dit hun wettelijke naam of een variant daarvan. We zijn ons er echter van bewust dat dit niet altijd het geval is en staan ook andere gewone namen toe in Google+. Dit geldt in het bijzonder voor namen die verwijzen naar een individuele persoon met een gevestigde online identiteit en een redelijk aantal volgers. Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je ons aanvullende informatie over een gevestigde identiteit sturen. Dien hiervoor opnieuw een verzoek in, dat verwijzingen bevat naar online of offline locaties waar je onder deze naam bekend bent.

Als je een pagina probeert in te stellen voor een bedrijf, band, groep of andere organisatie, meld je je aan met je eigen naam en maak je een Google+ pagina. Als je een alternatieve naam wilt toevoegen (zoals een bijnaam, meisjesnaam of naam in een ander lettertype), meld je je aan met je volledige naam. Je kunt deze alternatieve naam (die naast je volledige naam wordt weergegeven) toevoegen nadat je bent aangemeld.

Als je dat nog niet hebt gedaan, kun je opnieuw een verzoek indienen met aanvullende informatie. Als je Google+ al gebruikt, wordt je huidige naam gewoon gebruikt.

Het team van Google+.


Google+ team, schaam u diep!!

:kacau:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com