“Kleine Meid” – premix

Ik werk nu bijna dagelijks aan arrangementen, mixages van het CD project voor BEAB Musics. Mixen (video: monteren) vraagt het meeste tijd van alle te doorlopen stadia bij audio-/videoproducties.

CD track ‘Kleine Meid’
Miditracks ‘Kleine Meid’ geconverteerd naar audio, t.b.v. premix.
Eerste mix vanmorgen op mijn werk beluisterd met iPhone oortjes. Ik ben gek genoeg zelf aangenaam verrast over de professionele kwaliteit van het geluid. Ik ben de laatste tijd pas echt flink aan het afmixen en masteren geslagen, ook voor andere projecten. Ja, ik weet dat dit ‘not done’ is, maar ach… ‘low budget’… Resultaat is wel, dat ik nu echt mijn plugins ga leren kennen, een machtig gevoel!

Mixing niet in Protools
Terloops: omdat ik in Protools tegen een beperking van het aantal sporen opliep en voor extra mixersporen moet betalen, ben ik me meer gaan verdiepen in Logic Audio voor mixing en mastering. Niet slecht, lang niet slecht….. Wel jammer dat die vervelende Alphatrack nog niet wil werken.

Luisteren… opnieuw… opnieuw
Hoe dan ook, ik hoor in het arrangement toch nog leemtes, overgangen die niet vloeiend lopen, en uiteraard EQ die nog op alle sporen moet worden toegepast.. Ook de baslijn bevalt me ineens niet meer, in het eerste stuk. Alsof ik het vandaag met andere oren hoor. Kortom: nog niet tevreden. Er is nog het een en ander te polijsten.
Misschien is dit wat Ber onbewust al eerder hoorde en waarom hij (..weer eens… hij kan het maar niet laten…… ppffffff… ) een mandolinepartij wil toevoegen? Ber krijgt altijd van die wilde invallen, wanneer zijn gehoor hem in de weg zit.

Mixen = geen haast….
Dit is ook de reden waarom je mixages nooit moet overhaasten.
De grootste hindernis – die je helaas ook vaak terughoort – in veel hedendaagse Nederlandse muziekproducties is mijns inziens: haast, tijdsdruk.

Radio NL: kwaliteit
Als ik bij mijn oude oompje op bezoek kom, staat altijd de radio op de zender Radio NL.
Wat opvalt: de kwaliteit van de gespeelde audioproducties. Even gekeken naar de belabberde rotzooi waar TV Oranje het Nederlandse publiek dagelijks op vergast, is dit een aangename ervaring. Radio NL draait geen rotzooi. Er ontstaat dus in mijn optiek een nieuwe uitdaging: gedraaid worden bij Radio NL. TV Oranje is rotzooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com