MENSONTEREND

De laatste eer

Vandaag bezocht ik voor het eerst weer een begrafenis. Na 3 maanden van wereldwijde kolder om een virus, dat steeds meer het karakter lijkt te gaan krijgen van een zeepbel: gecreëerd en bedrieglijk. Erehaag. Slechts een handvol mensen had zich de moeite getroost om aan de kant van de weg te gaan staan en gedurende één halve minuut eer te kunnen bewijzen. Wat zijn we diep gezonken. We hebben geen enkele eigenwaarde meer; het is ons door de vingers geglipt. Onze eigen vrijheid is ons niets meer waard. Anders zou toch het hele land op de achterste poten staan en Rutte, Jaap en Bill geven wat ze toekomt? Wat laten we ons omwille van een kulverhaal opsluiten, onze vrijheid afnemen en ongrondwettig, buitensporig zwaar bestraffen. Allochtoon tuig mag alles: beeldenstormen, opruiïng, haatprediken, plunderen, moorden, en wordt zelfs in alle openheid gesubsidiëerd. Hoe wild kun je het bedenken? De vijfde colonne groeit met de minuut. Nette, vooral witte Nederlandse staatsburgers krijgen astronomisch hoge straffen om het eten van een gebakje volgens de ongrondwettig opgelegde, volkomen van de pot gerukt waanzinnige en ten ene male verwerpelijke regels van anderhalve meter afstand. Het is voor een nuchter mens c.q. nette burger niet meer te volgen. Mag deze slechte film stoppen? Is de hele mensheid ineens zijn verstand, maar tegelijk ook zijn hart kwijt geraakt? Met zeehonden hebben we meer compassie dan met onze ouders. Normaal kan ik best relativeren, maar nu jankt mijn hart al 3 maanden van intens verdriet om wat voelt als de totale verwording van de mensheid. Waarom laten wij ons dit allemaal willoos opleggen? Welke koppigheid in jou weigert te aanvaarden dat je bedrogen bent en er een dreiging is, groter dan ooit tevoren? Kunnen we dan echt niet meer zelf nadenken?

Mensonterend

  • Een laatste respect aan een dode, steunbetuiging aan nabestaande vrienden of familie: verboden.
  • Een knuffel, een aanraking, een menselijkheid: verboden. (*)
  • Bezoek aan vader, moeder, oom, tante in een tehuis: verboden.
  • Betalen in vrijheid voor iets dat je koopt: verboden.
  • Werken aan je eigen bedrijf: verboden. (**)
  • Reizen in vrijheid: verboden.

(*) Per 1 juli 2020: 6.000 euro boete of een halfjaar cel.
(**) Sportscholen nog gesloten, horeca 1,5 meter..(!?)

Kun je het je voorstellen?

Ooit zag ik een film waarin een vermist iemand bleek te zijn gedrogeerd, in een doodskist gelegd en levend begraven. De toevallig in haar zak zittende aansteker bracht licht en vervolgens eeuwige duisternis. Ik had kippevel tot op mijn botten, en had die nacht één van de voor mij gelukkig zeldzame nachtmerries, bij de gedachte dat een mens zoiets door slechts één andere mens kon worden aangedaan.

Onze bejaarden zijn levend begraven. Opgesloten als dieren in een kooi, soms compleet met hekken en hangsloten. Passieve genocide door onze gekozen volksvertegenwoordiging. Probeer je eens voor te stellen hoe dat voelt. Je hebt je hele leven hard gewerkt, jezelf van alles ontzegd in het belang van je kinderen en alles geprobeerd te doen wat goed en nodig was. Je hebt ze naar beste kunnen opgevoed, jezelf weggecijferd en keihard je best gedaan om maar een goed mens te zijn. De laatste dagen van je leven: bezuiniging, leven in je eigen uitwerpselen, en last but not least: je kinderen nooit meer zien. Eenzaam. Verlaten. Totaal. Het geheel en al afgedankt zijn.

Stel je eens voor.

Lukt niet, hè?

2 gedachten over “MENSONTEREND”

  1. Weer heel goed verwoord! Ben het met je eens! Voel dit precies hetzelfde! Eigenlijk moet hier een demonstratie voor komen met duizenden tegelijk tegen deze wantoestanden!
    Groet Marga Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com