Ouwe makkers

Vandaag visite gehad van mijn ouwe strijdmakker Klaas Steur (Volendammer bijnaam: “Schien” ), also known as Nick Single. Want hoewel we samen nooit echt een muzikaal verband hadden, hooguit eens een enkele keer met elkaar werkten, hebben wij nog steeds een goede band.

Klaas moest wegens gezondheidsproblemen zijn carrière als reizend muzikant voortijdig beëindigen. Heeft in het afgelopen jaar rigoreus al zijn apparatuur en bestelbus verkocht. Ik heb wat losse spullen van hem overgenomen. En nu zit Klaas bij mij aan de koffie, helpt mij met het inbouwen van zijn eigen oude lichtinstallatie. Samen halen we herinneringen op en hebben daarbij aan een half jaar nog niet genoeg tijd om alle verhalen door te nemen en te vertellen. We lachen dan wat af samen..

Ook voor het serieuzere gedeelte is er plaats. Klaas heeft nog altijd moeite met het aan het werk zien van collega muzikanten. Zijn tranen zitten hem nog steeds hoog vanwege het vervroegde uittreden, vanuit zowel zijn gewone baan als zijn baan als muzikant, waartoe hij zich gedwongen zag.

Ook spreken we dan over het bredere aspect in het scala van al of niet bekende muzikanten, ook die in eigen omgeving. Want zoals er vroeger een Amsterdamse Jordaan vol liep met accordeonisten, zangers, zangeressen, pianisten en wij alleen Johnny Jordaan en Willy Alberti kenden, zo lopen er vandaag aan de dag in Volendam honderden muzikanten en zangers terwijl men hier eigenlijk alleen Jan Smit, Nick & Simon, Cats en BZN kent. Er zijn nogal wat ondergewaardeerde muziekminnende en -makende collega’s in ons kleine dorpje. Wat vind je bijvoorbeeld van de ouwe Thoom Dekker en zijn nalatenschap aan muziekminnende erven?

Klaas Steur, je hebt menig feest tot een zeer goed einde gebracht, chapeau!

:newyear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com