Pauzewandelingetje

Uit de bundel: Lunchpauzetjes.

Maakte rond 12.30 wandelingetje… rondje om tijdens de lunchpauze, in Amsterdam Zuidoost.

Even kijken hoe de Opel het maakte. Niks aan de hand, stond er nog.
Omdat het vanmorgen gevroren had en ik bij mijn werk een kleine honderd meter moet rijden over een bij-vorst-supergevaarlijk-glad-padje, had ik het zekere voor het onzekere genomen en de motor vandaag laten staan.

Kom ik terug, naderde de voordeur van het gebouw waar ik werk.
Zie ik een dame op nogal luide toon aan het converseren met een man.
Aan de toon te horen, dacht je als voorbijganger: “…. nou…. az dut gien vechte wort….!” Maar de man reageerde kalm en bijna laconiek.
Met geheven hoofd en gefronste wenkbrauwen – alsof hij met grote moeite trachtte om zich een voorstelling te maken van iets – sprak hij: “…jaaa..jaaa…jajaja….!”

De dame en de man vervolgden beiden hun weg, in tegengestelde richting.
Ik liep de dame achterop en haalde haar in. Zag al aan de magere spillebeentjes en de verschoten joggingbroek, de sigaret, dat zij geen lid van de Rotaryclub zou zijn.

En ja, er kwam een moment dat ik haar passeerde, ik kon moeilijk anders. Begint ze op luide toon in onvervalst plat Amsterdams te roepen: “…..me dochter hep me soon doodgestoke met een mes…!! Jaaa……!! Ik heb ook nog een andere soon…!!! En een opa…..!! ”

Met deze blijde constateringen op zak ben ik – zij het enigzins geschrokken, maar ook een weinig gegeneerd – schielijk de deur in geschoven en heb mijn appeltje vandaag niet geschild, maar uit het handje gegeten.
Vanwege het mes…

:malu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com