Q-Music draait koningslied 14 keer

20130423_0831_gevangenscherm Vooropgesteld: hetzes en slachtingen zijn verwerpelijk. Daar distantieer ik mij dus bij deze van. Maar wat best grappig is om op te merken bij alle perikelen rondom ‘het’ koningslied, is de mening van het publiek. Die mening kan kennelijk niet langer worden onderdrukt.

Krijgen we door invloed van de sociale media dan nu toch eens de ECHTE mening van het Nederlandse publiek te horen?

 

Hitlijsten
Want al die hitlijsten die wij voorgeschoteld krijgen, zijn uiteraard al decennia lang bepaald door de heren mediabonzen. Zendtijd wordt ingekocht. Er zijn slechts een handvol Nederlandse artiesten die uitverkoren zijn. Zij hebben zich geconformeerd aan de heersende muziekmaffia. Zij zijn dan ook constant te horen en te zien op tv. Al het goede wordt geboycot, simplisme viert hoogtij.

Gedwarsboomd
Maar nu, aan de vooravond van de kroning van ├│nze koning, lijkt er toch iets mis te gaan in de plannen van de gedwarsboomde mediabonzen. En dat komt omdat we kunnen FB-en en Twitteren. Het publiek, dat kennelijk achter hun koning staat, vond ‘het’ koningslied niet mooi. Of moeten we zelfs zeggen: “niet gepast”? De schrijver – die heel veel prijzen heeft gewonnen (of heeft iemand die gekocht?) – in zak en as. Tja, je kunt niet altijd 6 gooien…. Sommigen kunnen NOOIT een 6 gooien, wetende dat hun werk toch vele malen beter is als het goedkope SBS6-gewauwel dat wij steeds voorgeschoteld krijgen.

Magere menukaart
Nederland bezoekt massaal tribute-bands. Er is een hang naar goede muziek. Je moet er echter wel voor naar concerten van noeste durvers die zich wanhopig trachten staande te houden ondanks soms regelrechte tegenwerking van de kant van mediamaffia. Want nieuwe goede muziek wordt niet meer toegelaten door de bonzen. Tv-kijkend en radioluisterend Nederland eet wat de mediapot schaft… en heeft vaak geen idee van al het goede dat ‘next door’ bestaat. Een zeer beperkte menukaart. Wij zijn een cultureel armzalig volkje geworden, en slechts enkelen bepalen dat.

Q-Music boos
Q-Music is boos… boos op haar publiek. Het publiek, dat jarenlang at wat de pot schaft, maar zich nu eens uitsprak. Dat dit niet op de meest verfijnde wijze gebeurde, is jammer. Maar we kunnen er niet omheen; het is nu eens een keer de echte mening van het publiek. QM draaide ‘het’ koningslied (inmiddels zijn er tientallen, die naar de smaak van ondergetekende allen beter zijn) gisteren 14 keer achtereen, zo heb ik me laten vertellen. Een veelzeggende reactie.
Het publiek zou QM tenminste 14 maanden moeten boycotten, als je het mij vraagt.

Het doordrukken van slechte producten gebeurt zo ook in soaps…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com