Tyros 4

Nieuwe Tyros4 gekocht
Sinds enkele weken ben ik de gelukkige bezitter van een Yamaha Tyros4. De kort ervoor aangeschafte Audya 5 van Ketron bleek een kostbare teleurstelling, op de twee belangrijkste fronten: het instrument zelf (sofwarematig een zwakke speler in het veld,  verouderde klanken) en de handelswijze van de dealer, Muziekhuis Dera in Roermond (toen ik het instrument particulier wilde verkopen, taxeerde hij het binnen 5 maanden 900 euro lager). Het lijkt erop dat Yamaha met de Tyros4 nu eindelijk een brug heeft geslagen naar iets waar ik al heel lang op zat te wachten. Tyros4 is echt een heel compleet instrument geworden.

Stukje historie
Mijn oude PSR 9000 Pro had een stevige basisbegeleiding: kick en bass partijen van alle stijlen waren stevig, dat stond als een huis, niks mis mee. Maar waar het aan schortte (en wat mij zelfs destijds ertoe bewoog om niet Yamaha maar Ketron te gaan gebruiken!), waren de sounds zelf. De gitaren, koperblazers en vooral accordeon sounds klonken als ‘plastic’ instrumenten.

Tyros4 heeft alles
De Tyros4 heeft alles wat je als one-man-band entertainer nodig hebt.
And that’s all there is to it.

XG standaard – welke standaard?
Nu nog even leren met die XG standaard omgaan. Standaard? Het lijkt erop alsof in de midi wereld elke fabrikant zijn eigen gang gaat.
Dacht dat ik dat XG gebeuren met die PSR9000pro al aardig in de kieren had, maar nu klinken ineens mijn drumsporen (die ik vroeger ook aan andere sporen kon toewijzen door controller 0 een waarde van 127 te geven) niet meer goed.
Dat wil zeggen: als mijn computer de midifile afspeelt, gaat het goed.
Als de Tyros dezelfde file afspeelt, gaat het niet goed.
Rara…. nog even doorzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com