Tyros 4 – een geducht wapen

Afgelopen zaterdag een feest gespeeld in Restaurant Klein Varnebroek te Heiloo, voor de familie Vreeburg. Zij hielden van dansen en niet van al te veel polonaise. Afgezien van een kort optreden voor de Zonnebloem eerder deze week was dit de eerste keer dat ik echt de Yamaha Tyros 4 in gebruik had bij een optreden. Voor mij betekent dit heel veel; mijn hele orkest zit in dat bakkie..

 

Mijn werkwijze

Mensen denken weleens dat ik een muziektape inschakel en ‘playback’, men verweet mij niet ‘zelf muziek te maken’. Dat is niet zo. Ik speel piano en zing. Elke song, de gehele avond door. Gek genoeg konden sommige van de mannen die mij dit onterechte verwijt maakten, beter weten; juist omdat ik met ze heb gespeeld in ‘analoge’ bandjes en mijzelf daarin niet onbetuigd liet. Ik heb ook bij enkele (onvoorbereide!) gelegenheden Jan Akkerman begeleid: linkerhand bas, rechterhand piano. Hoeveel van de verwijtmakers kunnen mij dit nazeggen?
Dan komt daar nog bij, dat ik alle orkestpartijen die je hoort in mijn midifiles wel degelijk zelf heb ingespeeld. Met andere woorden: ik speel en zing niets minder als de grootste bandleden, de overige orkestpartijen komen uit mijn keyboard. Ik vraag u af: wat is het verschil met spelen in een band?

 

Enfin, de Tyros

De Tyros is een instrument waarnaar jongens als ik al ongeveer zo’n dertig jaar op zoek waren. Alle werelden zijn verenigd: de kwaliteit en het bedieningsgemak van Yamaha, met de beste klanken erin van alle merken verzameld. Wat een geweldig apparaat, die Tyros 4!

 

Zaterdag 24 augustus 2013 – de familie Vreeburg

Op het feest van Claudio Vreeburg en Karin Twisk heb ik gespeeld. Zij hielden van dansen. Dit was overigens weer eens een feest van ouderwetse opzet: zo’n 170 mensen, geen slappe dineetjes, en allemaal op de fiets. Dus: borrels, gezelligheid, sfeer! Stampen, rock and roll, let’s have a ball! Een verademing! Voor mij was het door de onwennigheid in het gebruik van de Tyros in combinatie met twee nieuwe boxen best spannend. Maar het resultaat was boven verwachting, ik denk voor veel gasten, maar ook voor mijzelf. Het regende complimenten na afloop, en niet alleen van het feestelijk paar.

 

Test geslaagd

Ik voelde na afloop een spanning wegvallen: de Tyros én de nieuwe Dynacord boxen (A-line) waren meer dan geslaagd door de test heengekomen! Ik voelde zelfs een moment van euforie. Bijna iets als: “… met dit setje kan ik de wereld veroveren..” Of zoals het moment in mijn favoriete film ‘First blood’, wanneer één van de deputy’s zegt: “…Jezus! He’s got a gun..” Had ik echt veel eerder moeten doen.

Claudio en Karin, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com