Vakantie Dordogne – racefietsplezier

Vanmorgen zelfde rondje gereden als gisteren (26 km), maar nu zonder fouten in de route.
Het volgen van de route met de Edge 704 is nu goed te doen.
Als je na veel vloeken en fouten zelf het wiel uitgevonden hebt, is die Garmin eigenlijk best aardig. Maar nog steeds hou ik staande: veeeeeel te duur voor wat het product biedt…

In dit rondje zitten een drietal gemene klimmetjes.
De Blow Joe pomp is perfect, waardoor ik heerlijk op keiharde bandjes rijd. Er was een afdaling bij van 62.9 km per uur. Toen heb ik in de remmen moeten knijpen, omdat er grind in de snelnaderende bocht lag. Wat een fiets! Wat een weer! Wat een genot, zo ’s morgens vroeg!

Blij dat ik nu wel water meeheb, want dat was ik gisteren vergeten.
En onze gastvrouw Lia Paassen van Vakantiehuis Ellian (St. Vivien, Dordogne) is een culinair gastronomisch talent en zou qua levensbeschouwing  – hoewel zij in tegenstelling tot mij fysiek echt slank te noemen is – mijn evenbeeld kunnen zijn: lekker sporten, lekker drinken, lekker eten. Dus: genieten van al het goede, en ook nog op de lokale Franse toer. Rond het middaguur een eenvoudige, doch voedzame lunch bij lokale ‘Allo Allo’-restaurantjes, overgoten met verrukkelijke, goedkope Franse wijnen. En daar ik gistermorgen op de fiets mijn waterflesje was vergeten, brak mij de alcohol extra op. Toen ik na de middagmaaltijd opstond, leek er ineens een bankschroef om mijn hoofd te zitten. Ik was dus gistermiddag als een uitgedroogde woestijnrat aan het waterdrinken geslagen… Pas na de middagtuk en een aspirientje ging de koppijn weg.
Vriend Peter zou zeggen: “…water is olie voor de spieren….”

Vandaag ging alles dus veel beter.
Wat een verwennerij en genieterij hier. Een heerlijk leven, zo hier in Vakantiehuis Ellian.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com