Voorhoofdsholteontsteking? Zo moet dat voelen…

Als stomen niet meer helpt
Of het nu mijn te nauwe buis van Eustachius is (erfenisje van Pa) of de vorming van mijn sinussen, wie zal het zeggen. Maar bij verkoudheden en neusverstoppingen word ik al gauw geplaagd door zware hoofdpijnen. En als ik ten tijde van zo’n verkoudheid buk of zelfs maar mijn hoofd voorover buig, krijg ik het gevoel dat mijn schedeldakje gelicht wordt. Niet leuk, geloof me!
Na hier een kleine 50 jaar door geplaagd te zijn, had ik dit al bijna geaccepteerd…
Herkenbaar? Dan heb ik goed nieuws voor u, lees verder!

Is er een oplossing voor die verkoudheidshoofdpijn, dan? Vertel!
Totdat een vriend van mij dit hoorde, was ik onwetend en telkens dagenlang aan het tobben met stomen, hete waterstralen in de douche, wat vaak maar matig en traag hielp.
Die vriend vertelde mij van een aloude duikerstruuk om het hoofd ‘van binnen te reinigen’.
Ik heb die – uiterst eenvoudige – truuk uitgeprobeerd.
Het resultaat was schokkend, verlichtend, en het hielp werkelijk direct. Een openbaring!
De eerste momenten kreeg ik even weer ineens die ellendige, zware, drukkende hoofdpijn, maar reeds in de volgende momenten daarna voelde ik de boel opentrekken van binnen in mijn hoofd. Fantastisch! Doe mij nog wat van die duikerstruuken!

Wat is nu die duikerstruuk om je binnenhoofdse kanalen te openen?
Gewoon een bakje lauw water met veel keukenzout erin….
Het zoute water moet je opsnuiven en je zult versteld staan van het effect!
Het is wel even een licht naar gevoel, maar het effect maakt echt alles goed!
Je bent nu eenmaal gewend om je neus leeg te snuiten, niet om deze vol te snuiven.
Daarom is het wel even een licht vervelend oefeningetje om te doen, maar geloof me: het werkt en je zult – gezien het geweldige effect – het kleine ongemak er alleszins voor over hebben!

Overigens had ik diezelfde avond een optreden en begon mijn neusslijmvlies weer in volle omvang te stromen… Als bij een soort nabetaling met terugwerkende kracht zat ik te zingen en te snotteren tegelijk. Maar ik was er zielsgelukkig mee, want mijn hoofdpijn was weg…!


Bron: http://www.maguza.be/rubrieken/u-zegt/p/artikel/sinussen

WAT ZIJN SINUSSEN?
Sinussen zijn bijholtes van de neus. Het zijn met lucht gevulde, in het bot gelegen openingen die via nauwe kanalen in verbinding staan met de neusholte. De sinusholte is bekleed met een flinterdun slijmvlies. We hebben vier paar sinussen: boven en onder de oogkassen bevinden zich respectievelijk de voorhoofdssinussen en de kaakbeensinussen, tussen de ogen heb je de zeefbeensinussen en net onder de hersenen situeren zich de wigbeensinussen. Over hun rol verschillen wetenschappers van mening. Afhankelijk van de theorie zouden ze bedoeld zijn om onze botmassa lichter te maken, als uitbreiding van de oppervlakte van het neusslijmvlies of om het timbre van onze stem te bepalen.

WAT IS SINUSITIS?
Bij sinusitis zijn de sinussen ontstoken. Acute sinusitis wordt veroorzaakt door een verkoudheid, waarbij er zich slijmen ophopen in de sinusholtes en de verbindingskanalen. Typische symptomen zijn gekleurde slijmen en hoofdpijn. De ontsteking wordt veroorzaakt door een virus, soms gevolgd door een bacteriële bijbesmetting. Acute sinusitis kan weken aanslepen. Meestal volstaat een behandeling met ontzwellende medicatie, in de vorm van neusdruppels of een neusspoelmiddel. Als de klachten heel ernstig zijn of langer dan een maand duren, gaat u het best naar de huisarts.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com