Wat gebeurt er toch?

Wat gebeurt er allemaal?

Ik probeer het allemaal te begrijpen, maar ik hou het niet meer bij. Ik wil het ook niet meer bijhouden. Ik ben wel op mijn qui vive, in staat van verhoogde waakzaamheid. Dat begint al als ik een (voor mij inmiddels) verdachte BOA in het vizier krijg. Die straks mogelijk niet alleen onopgeleid, maar ook nog mogelijk verstandelijk beperkt én zwaar bewapend is. We hebben een regering die er de laatste 20 jaar – zo ongeveer sinds het millennium – een potje van maakte, al dan niet bewust. Met allerlei vormen van misleiding wordt ons geld weggesluisd, het verdienmodel onze volksgezondheid gesaboteerd, en het onschuldige milieu omgehakt. En ze doen alsof de wereld redden, gewapend met slopershamers en geldversnipperaars. Ik ben in totale verwarring. Ben ik de enige die in een wereld van blinden lijkt te staan? De laatste farce op ons lokale zinkend vlootonderdeel Nederland is theelepelvrouwtje (tr)Ollongren. D66 lijkt sinds Ragdoll Rutten een monopolie op publiciteit te hebben. Ik zie ze overal, zelfs als ik naar het toilet ga. Met alle respect voor het vak, maar dat mens trOllongren is nog niet geschikt om de plee te boenen. Zij verkracht wat ze onder handen krijgt, maar kan zomaar onze eerste minister-presidente worden als Rutte doodgeschoten wordt. Want dat kon Pim overkomen, waarom hem niet? Ik verwacht in deze sprookjeswereld nu echt de wildste dingen. Ik ben het vertrouwen in onze democratie kwijt. En met mij velen. Dat vertrouwen is zorgvuldig stap voor stap afgebroken, de laatste jaren. Het zal even duren om dat weer terug te krijgen. Misschien wel niet meer in dit leven.

Complotdenkers

Nu ben ik iemand die bijna dwangmatig nastreeft, niet direct te (ver)oordelen. Even nadenken, met objectieve blik kijken, dus ook even proberen te bezien door de bril van diegene waarmee je het niet eens bent. Ook complotdenkers krijgen bij mij een kans, zolang ze niet met 5G-tekens op het voorhoofd op de foto staan. Dat is echter niet in de lijn van wetenschapsaanhangers. Die overigens verdacht vaak het kenmerk van extremisten vertonen: empathieloos en kortzichtig. Komt het niet van de financieel belanghebbende farmaceutische tycoondraken als Jaap van D, Ab O en de boven alles zwevende geldoctopus Bill G (die GEEN wetenschapper is)? Onmiddellijk afknallen! Ofwel: alles wat maar enigzins kritische vragen stelt, wordt geridiculiseerd en gedemoniseerd. Kortom: zelfs door ook maar te overwegen en niet meteen te veroordelen ben je al verketterd, onrein, beschimpt en daarmee zelf een vage ‘denker’ geworden, in de ogen van velen.

Gedurende de gehele geschiedenis waren het wel de complotdenkers die gevochten hebben voor onze vrijheid. Ze waren verantwoordelijk voor het bestaan en respecteren van mensenrechten, vastgelegd in de Grondwet. Wij hebben er in ons kleine landje tussen 1945 en zo ongeveer 2000 in volle vrijheid van kunnen genieten, vóór de veelvraat EU ons pad blokkeerde en Micrsoftverkoper Gates nóg rijker en daarmee nóg invloedrijker werd en tot slot zich ging richten op: jawel…. vaccins. Toch raar, eigenlijk. Als je bedenkt dat bij alle voorgaande uitbraken het leven gewoon doorging. En nu ineens niets of niemand meer iets mag, totdat er een wereldreddend vaccin is. Waarop helderziende Billy Boy reeds in 2018 patent op aanvroeg en evenementen organiseerde waarbij pandemieën werden geoefend.

Zonder ooit mezelf te willen en ook maar in de verste verte te kunnen vergelijken, even wat namen van complotdenkers: Dr. Martin Luther King, Nelson Mandela, Willem van Oranje, Hannie Schaft. Complotdenkers zullen bespot en postuum geëerd worden. Toen in 1942-1943 de eerste berichten ontstonden dat er compleet volgepropte veewagons met mensen naar gaskamers werden gestuurd, waren de reacties in de trant van: “Dit is ál te gek…. Jij bent flink dronken, zeker? Ben je zo gek geboren of later geworden? Achterlijke complotdenker…!!”

Tijdelijke wetten – serieus?

Tijdelijke vrijheidsbeperkingen zijn zelden tijdelijk geweest in de geschiedenis. Wanneer wetten aangepast worden, doe je dat niet voor even. Wetsvoorstellen, -aanpassingen namen tot voor kort jaren in beslag. Nu nog maar enkele weken. En dat alles door een virus. Niemand die dit tot voor kort mogelijk achtte. Spaanse griep, ebola, sars, HIV, allemaal waskindjes die we terloops, voor sommigen zelfs ongemerkt, het hoofd hebben geboden. Corona (een verzamelnaam, overigens) Covid19, dat is pas het betere werk. Net zo besmettelijk als dodelijk. Wacht.. of misschien toch niet? BOA’s en strijdbare asielzoekers opgehoopt en onkwetsbaar? Politie niet uit één gezin, toch in één auto? Bouw en boeren werken gewoon door, en geloof me maar: dat kan niet altijd op 1,5 meter afstand. Ouderen in onmenselijk wrede omstandigheden: eenzame opsluiting. Hoe wreed en hoe lang nog? De rest van hun met verdubbelde snelheid afnemende dagen? Een vraag die maar door mijn hoofd blijft spelen, maar ik nog nergens besproken vond: zijn zware slachtoffers zwaar ziek geworden vóór of nadat ze over een ziekenhuisdrempel kwamen?

De valse glimlach

Adolf Hitler: “De beste manier om een volk te overwinnen, is in kleine stapjes steeds meer van hun vrijheden af te nemen.” Dit is steeds duidelijker geworden nadat Ragdoll Rutte aan de macht kwam. En omdat het kwaad onder ons slimme gedaanten heeft, doen ze het nu wat anders dan Hitler, Stalin en andere veroveraars. In plaats van met dwang en wapens doen ze het nu met doodsangst voor het onzichtbare: een virus. Met een volk in doodsangst kun je de vreselijkste dingen aanrichten. Medicijnen verboden, vaccin (waarbij weldoener Bill floreert – geen dokter, academicus of zelfs maar deskundige) straks verplicht? Het kan elke dag nog gekker. En we nemen onvoorwaardelijk aan wat ’s werelds rijkste belanghebbende Bill via Mark R/Ab O/Jaap vD ons voorkauwt. We vertrouwen nog altijd volledig op de valse glimlach. We vallen elkaar aan als we hoesten of niezen.  In plaats van de onmiskenbare vijand, die de gelegenheid te baat neemt met onze Grondwet zijn leugenachtige billen af te vegen, vallen we elkaar aan.
Elkaar. Elkaar. Elkaar.

Ik heb maar wat voorzorgsmaatregelen genomen. Zo van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Mijn GPS-telefoon en ik waren zo’n 20 jaar lang onafscheidelijk. Niet meer. Hij ligt thuis. Updates worden even niet meer geïnstalleerd, want daar kan in onze wildwestfilm van alles bij zitten dat ik niet wil, en ook niet kan controleren. Ik ben even 20 jaar terug in de tijd: thuis bereikbaar als je me nodig hebt.

Geloof het bovenstaande allemaal niet.
Ga op zoek.
Je kunt het zien, het verschil tussen vals en echt.
Als je even jezelf wat vragen stelt die je liever niet wilt horen.
Blijf objectief kijken.

2 gedachten over “Wat gebeurt er toch?”

  1. Mooi geschreven. Doe het je niet na. Denk er ook zo over en hoor dus ook bij de complotdenkers! Heb hier een heel slecht gevoel over en begrijp eigenlijk heel veel niet van de maatregelen die zijn genomen. Eerst wordt er geroepen door RIVM en Rutten dat er echt onderzoeken zijn dat kinderen tot 12 jaar niet vatbaar zijn voor het virus en het ook niet kunnen doorgeven. De basisscholen en kinderdagverblijven mochten wat hun betreft open blijven,maar onder druk van het ‘angstige volk’ zijn ze toch gesloten. In een tweede persconferentie werd dit nog genoemd, dat het niet hun keuze was. Vervolgens is het advies dat opa’s en oma’s hun kleinkinderen niet meer zien voor hun veiligheid, what the….!! Snap jij het? Ik niet!! Iedereen volgt als makke schapen. Vaccin zal waarschijnlijk niet verplicht worden, maar zonder zul je waarschijnlijk geen vliegtuig meer in komen ben ik bang. Het is of je in een film zit! De farmaceutische industrie vaart hier wel bij straks en de economie naar de klote…

    Complotdenker Marga

    1. Dank voor je reactie. Wat mij (en waarschijnlijk ook jou) zo frustreert: het is zo in en in ‘sneaky’ wat er gebeurt. Er is niet een vijand om tegen te vechten. Toch wordt alles wat Westers is, onze cultuur, ons gedachtengoed, onze identiteit, onze burgerrechten, en ga zo maar door, van ons afgenomen. En 99% van de bevolking is boos op de mensen die het WEL inzien. Het schip zinkt, en iedereen slaapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com