Weekje vakantie Dordogne, Frankrijk

Vanmorgen vertrokken met Engelien in de ‘nieuwe’ Renault Trafic bus (die overigens rijdt als een luxe wagen!) richting Dordogne, naar een vriendin van Engelien die daar een tweede huis heeft, Lia Paassen. Engelien rijdt ook af en toe een uurtje, om de 1,5 uur wisselen en je rijdt het lachend. Na zo’n reis ben je uiteraard wel moe, maar niet afgepeigerd. Het geheim: de eerste uren even doorhalen, maar daarna veel stoppen. Dus: tenminste elk anderhalf uur een korte pauze van 15-20 minuten.

Doel: vakantiehuis Ellian
Voor de boeg: 1012 km.
Vertrek: zaterdagmorgen 04.00
Aankomst: 17:20
Oponthoud: 10.10 bij Parijs (file verkeer), 10.40 langzaam rijden, 11.10 weer doorrijden

De Renault Trafic is volgeladen met tuinameubelement (zit-/ en ligstoelen) voor onze vriendin Lia Paassen. Ook de fietsjes meegenomen, gewone fietsen en racefiets. De Renault verdient als vakantiewagen alle lof! Heerlijk rijden en ruim zitten, Engelien doet zelfs een tukje onderweg op de bank in de dubbele cabine.
De ontvangst door Lia en haar dochter Sabine is allerhartelijkst en gastvrij. Na aankomst komt al gauw een lichte Franse maaltijd op tafel met du vin, du boursin et du pain. Daar we tijdens de reis overwegend zo licht mogelijk hebben gegeten, zeer welkom. Daarna nog een glaasje pineau (eigengemaakte likeur van pinot noir (blauwe druif) en Eau de Vie van de Franse buurman) en een douche en we hebben geslapen als roosjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[+] kaskus emoticons nartzco

[+] Zaazu Emoticons Zaazu.com